header background image
 
  • home6
  • home4
  • home5

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Het lidgeld voor 2024 bedraagt 35 euro. Voor leden die in het buitenland wonen (Frankrijk) bedraagt het lidgeld 45 euro.

We dringen erop aan om ten laatste voor 1 december over te schrijven op rekeningnummer BE21 7383 1207 6203 van De Westerbie Poperinge.

Leden krijgen: het Maandblad van de KonVIB en hebben vrije toegang tot alle vergaderingen van De Westerbie. Tevens kunnen ze gebruik maken van slinger, refractometer, stoomwassmelter en waswafeltoestel. Leden die aangesloten zijn bij een andere imkervereniging, hoeven uiteraard geen twee keer het Maandblad te betalen, als B-lid betalen zij 6 euro.


Belangrijk: Gelieve het aantal volken (allemaal, ongeacht de grootte) op te geven die op 31 oktober ingewinterd zijn. Vergeet dit niet te vermelden op je overschrijving. Deze telling is uitsluitend voor eigen gebruik. De overheid heeft uitdrukkelijk verklaard dat deze gegevens niet beschikbaar zijn voor FAVV, BTW administratie of de administratie van belastingen.

 

 

Zondagvoormiddag 19 november 2023 te 9.30 uur

in Avowest, Schipvaartweg 10, 8970 Poperinge

 

BEDIJFSMETHODE - Jan Heytens

Schermafbeelding_2023-11-04_om_14.23.04.png

Jan Heytens van imkerij De Bijenvriend, is sinds meer dan 30 jaar imker en beheert meer dan 100 bijenvolken, hoofdzakelijk op sim- plexkasten. Hij is voorzitter van de vereniging Buckfast Vlaanderen, maar hij imkert zowel met buckfast, ligustica, als carnica. Een gezonde mix van standbevruchting, wat de genetische diversiteit, en bijgevolg de gezondheid en de productie ten goede komt.

Tijdens het afgelopen jaar konden wij in het maandpraatje van het maandblad kennis maken met enkele facetten van zijn bedrijfsmethode. Jan imkert met principes zoals: ‘keep it simple’, geniet van je bijen, laat 1000 bloemen bloeien, laat je bijen het zelf vertellen, en versterk het lokale Vlaams-Belgisch imkersweefsel. 

Een praktijkgerichte en boeiende voordracht die je zeker niet mag missen.