header background image
 
  • home6
  • home4
  • home5

Op zaterdag 4 juli 2015 vertrokken we met 44 enthousiastelingen richting Brasschaat, bestemming kinderboerderij Mikerf. 

Op de educatieve bijenstand, gelegen in dit prachtig domein, werden we hartelijk ontvangen door Laurent Ignoul en bestuursleden Armand Smout en Guido Haagdorens van de imkersvereniging IFANG. We kregen uitgebreid uitleg over de vereniging en hun bedrijfsmethode. Na een drankje aangeboden door de voorzitter werd het tijd om richting Kalmthout te rijden voor het middagmaal.

 

In de namiddag bezochten we het arboretum van Kalmthout, 12 hectare groot,  met zeldzame planten uit de hele wereld. Het domein bestaat sinds 1856 en biedt ieder seizoen iets nieuws. Er  staan daar ook bijenvolken van imker Robrecht van Bauwel.

Intussen steeg de temperatuur naar 36°C. Tijd om verfrissing te zoeken en richting Olmen te rijden waar we opgewacht werden door het sympathieke gezin van Dirk Cristael. Dirk is voorzitter van de imkersgilde Sint-Ambrosius en verzorgt dit jaar het maandpraatje in het Maandblad van de Vlaamse Imkersbond. Zijn productievolken die in zijn tuin staan hadden dringend een tweede honingzolder nodig. We konden meegenieten van zijn zachtaardige volken in een omgeving waar wij, imkers uit de Westhoek, alleen maar van kunnen dromen. Het hele gezin is nauw betrokken met alles wat met de bijen te maken geeft, de opvolging voor de imkerij is verzekerd.

 

 

 

Na de groepsfoto en een ijsje werd het tijd om terug huiswaarts te keren. Een geslaagde daguitstap op één van de warmste dagen van het jaar. 

 (klik op de foto's om te vergroten)